Dženet iz Nafake

Otvorila sezonu jučer, izgorjela po prvi put, što je zapravo dobar pokazatelj temperaturne razlike između ove i prošle godine. Prošle cvrknula u martu, evo sad u maju. Mažem se nekakvom kremom poslije depilacije jer nemam pantenola i proklinjem svoj ten.
Ovih dana em što je lijepo vrijeme, lijepa je nekako i duhovna atmosfera. Sve mi je nešto lijepo. Radim na sebi. Gledam šta mogu još. Dobra rutina je najbitnija stvar na svijetu. Ponekad.
Emocionalna regulacija mi je veličine pet konvertibilnih feninga podijeljenih na pola. Dvije i po feninge. Shvatila sam da se ne mogu pretvarati da sam nešto što nisam. Da neće uvođenje nekih ‘zdravih’, ‘dobrih’ stvari po mene uticati na mene uopšte onako kako sam to zamišljala. I dalje će mi emocionalna samoregulacija ostati na nivou dvije i po feninge.
Shvatila sam i ako ne mislim na nešto, to je zapravo silan trud da ne mislim na nešto, samo se vrati navečer da me proganja.
Život, u svoj svojoj suštini, je presmiješan.
Da sam vrsta hirurga, bila bih hirurg za dušu. Ekscizija onih dijelova koji smo mi, ali koji prave više štete nego koristi.
Da mogu birati koja životinja da budem, bila bih albatros.

3 komentara

Komentariši