Hedera helix

Imam ja nekih perioda kad ne mi vrijede zakoni koji inače vrijede i smatram ih vrstom godišnjeg odmora, primjerice bolest ili januarski rokovi. Svojevrsna anarhija u kojoj je sve dozvoljeno zaradi opšteg dobra. Ovih noći gledam indonezijske horore i bolji su mi od ovih klasičnih prežvakanih holivudskih. Preporuke za Impetigore, The Queen of Black Magic i Satan's slaves.

Mislila sam da sam prešla sve nivoe duševnih boli i bolesti i skupila ih sve u svoj psihijatrijski pokedex dok mi se nije pojavila nova forma anksioznosti – teško dišem sa dobrim plućima. Dal’ je bespotrebno grebanje po ranama koje se nisu zatvorile (ali, hvala), dal’ je ovaj prokleti zagađeni zrak, dal’ su silne stvari koje su se nakupile dok sam ih gurala nogom pod tepih, ne znam. Ne sviđa mi se ova nova forma nikako i mrsko mi se prilagođavati.

Od mogućih uzroka je i moja frustracija: Znam tačno kad se molba primila iako nisam dovila time za to kao što inače radim. Jedan od rijetkih naleta da mi nijjet nije bio obojan tajnim čežnjama, nego jednom koju nepravedno zapostavljam. Data mi je sljedeća najbolja stvar, ali nemam pojma šta ću s njom. I nako sam zbunjena i frustrirana u pokušaju dešifrovanja šta to zapravo znači i šta se tu krije, šta ja ne mogu da svojim očima vidim, jer nisam ni s kim podijelila, nit’ želim da dijelim, jer je samo moje. I eto onda se sva nanerviram jer idem kontra svih svojih principa i jer samo tu vrijedi anarhija što se tiče odnosa sa ljudima.

Danas se udala nakon 15 godina braka! Šale na račun staropečenih mladenaca su bile brutalne. Kontam kakav brutalan poklončić kupiti. Ko im je kriv..
Nek’ im je sa srećom kao i dosad!



7 0 komentara

Leave a Reply

  1. Moj omiljeni film… Samo tesko skontati rijeci, bar meni.
    Ti si tako inteligentna osoba, a vidi se i da si obrazovana, zanimljiva ali vidim imas probleme ove neke… Doduse pametne osobe pocesto imaju te neke probleme, negdje nesta mora popustiti. Ja bih volio da pricas o tome. Ja sam inace dobar slusalac 🙂 jer meni se tako izjadavaju pocesto 😀